Springboard 1.1.3Omdat ik niet kon wachten met updaten, heb ik het toch maar geprobeerd. Alles verliep lekker, het ging dan ook in één keer goed. Dingen als contactpersonen, sms’jes en Installer-sources zijn allemaal bewaard gebleven.

In het vorig bericht is te lezen hoe je moet updaten en jailbreaken, ook al is er over een paar dagen een “meer officiële” jailbreak beschikbaar van het Dev- en Elite Team.

De voordelen van 1.1.3 zijn zeker dat je iconen gewoon simpel kan verplaatsen. Ook is het handig dat je van websites een icoon kan maken (ook al kon dat ook op 1.1.1 en 1.1.2 met Customize, maar nu zit het gewoon ingebouwd).
Songteksten toevoegen is ook erg handig. Verder zijn er nog een aantal features, maar daar maak ik eigenlijk geen gebruik van. Dat Google Maps aangeeft waar je bent klinkt natuurlijk heel leuk, hier neemt hij alleen meteen de hele wijk mee, dus echt precies is het niet. Hybrid-view werkt overigens ook niet.

De nadelen zijn, wat ik net al zei, dat Google Maps niet goed werkt (de nieuwe features). Veel 3rd-party apps werken ook niet. PocketGuitar, Lights Off en ScreenShot gelukkig nog wel.

Er kunnen wel veel dingen mis gaan bij het updaten. De jailbreak zelf kan mislukken, ringtones kunnen niet meer werken (daar is wel een fix voor), en nog een paar dingen. Gelukkig kun je wel weer gewoon terug naar 1.1.1 en 1.1.2, zonder problemen. Opnieuw simlock vrij maken is ook niet nodig. Dus, mocht er iets mis gaan, je kan gewoon terug!


Koop een iPhone voor maar 179,00!

12 Reacties op “Toch maar update uitgevoerd - 1.1.3 bevalt prima!”  

 1. 1 Peter

  Het is jammer dat de nederlandse menu structuur en de nederlandse autocorrectie ook niet meer functioneren. Ik heb zelf ook de update gedaan naar 1.1.3 en dat ging vlekkeloos. De Iphone werkt nog steeds erg goed op de bovengenoemde dingen na.

  Ook krijg je weer die forward berichten als er iemand belt, ook lastig en volgens mij nog nietm uit te schakelen tenzij iemand weet dat het wel kan, dan lees ik het graag.

 2. 2 Ramy

  Voeg eens de volgende source toe: ifoneguide.nl/113 (overigens alleen voor 1.1.3).
  Staan een paar handige dingen tussen.

 3. 3 Peter

  Het werkt nu helemaal, ook weer in het nederlands. Het enige is dat de telefoonnummers die je intoetst niet meer zo mooi genoteerd worden als in de 1.1.2. versie. Misschien dat hier nog een update voor komt. Ik heb de autocorrectie functie ook uitgezet want een nederlandse T9 is nog niet beschikbaar.

 4. 4 Ramy

  Die dingen zullen hopelijk gauw komen. Dan zal het hoogstwaarschijnlijk wel op deze site vermeld worden.

 5. 5 Raf

  Hallo,

  Ben bijna in het bezit van een 1.1.1 OTB US iPhone. Welke stappen moet ik juist nemen om hem te activeren, te unlocken en te soft-upgraden naar 1.1.3? Moet ik hem eerst dan updaten naar 1.1.2? Of hem gewoon in 1.1.1 activeren en unlocken eerst? Zoveel tutorials waardoor ik door de bomen het bos niet meer zie ;-)
  Bedankt alvast voor de reacties!

 6. 6 Ramy

  Hallo,

  Je moet hem eerst updaten naar firmware 1.1.2, en dan naar 1.1.3.
  Unlocken kun je al op 1.1.1 doen, maar op 1.1.2 of 1.1.3 moet het toch weer opnieuw, dus het beste kun je het op 1.1.2 doen (misschien dat anySIM niet op 1.1.3 draait).

  Misschien dat je ook meteen vanaf 1.1.1 de update kan uitvoeren, maar dat weet ik niet zeker. Hier heb ik zelf ook geen ervaring mee. :)
  Succes.

 7. 7 Lin

  Ben zo suf geweest mijn ge- unlocked iphone (1.1.1) via i-tunes te udaten naar 1.1.3( ik wilde naar 1.1.2).Kan nu niets meer.De iphone is locked moet geactiveerd worden na aanmelden bij AT&T.Downgraden naar 1.1.1 lukt niet.Wat kan ik doen?

 8. 8 Ramy

  Je gaat er zoiezo weer mee bellen. ;) Misschien heb je hier wat aan: http://www.iphoneclub.nl/forum/f1/iphoneclub/f5/wiki/5276-downgrade-1-1-3-voor-bootloader-3-9-windows.html
  Je moet namelijk de firmware én baseband downgraden.

 9. 9 Lin

  Ramy bedankt voor je tip,maar ik heb een apple en geen PC.Bij het downgraden naar 1-1-1 krijg ik een error(1602 (?))melding

 10. 10 Ramy

  Ik heb ook een PC. ;) Breng je iPhone eerst in Herstelmodus door de homebutton en uit/aanknop samen ingedrukt te houden. Na 10 seconden laat je ALLEEN de aan/uitknop los, dus de homebutton houd je ingedrukt.
  Dan komt je iPhone vanzelf in herstelmodus. Sluit ‘m aan en probeer het nog eens.

 11. 11 Len

  Hoi,

  Alhoewel het niet over de update naar 1.1.3 gaat wil ik julile het volgende toch niet onthouden.
  We hebben bij ons op het bedrijf een manier gevonden om rechstreeks vanuit onze site (nakko.com, een gratis ringtone site) alle ringtones die je van de site wilt hebben in je iphone te plaatsen.
  we gebruiken hiervoor een combinatie van conversietechniek om het juist ringtone formaat te maken, een podcast methode om het naar je i-tunes te sturen en de ringtone formaat herkenning in itunes en de sync optie met je iphone.
  het resultaat, je activeert het 1 keer van vanaf dan krijg je als je wilt elke nieuwe ringtone of video die je uitkiest op de site automatisch op je iphone.
  Gratis, wel te verstaan.

  je moet je wel even aanmelden trouwens.

  veel plezier met downloaden :)

 12. 12 lin

  Het is mijn per abuis via Itunes naar 1.1.3 geupdate iphone terug naar 1.1.1 met behulp van de instructie op hack that iphone

Plaats een reactie