Nederlandse autocorrectieEindelijk zorgeloos typen. Kiezen tussen Engelse autocorrectie die je goed-gespelde woorden steeds veranderd of helemaal geen autocorrectie hoeft gelukkig niet meer.
De Nederlandse autocorrectie is door een iPhoneClub-lid in elkaar gezet en beschikbaar gesteld.

De Nederlandse taal hoeft ni├ęt per se op de iPhone te zijn ge├»nstalleerd. Wel is het nodig om het menu International op Nederlands te hebben gezet.

Misschien dat je dit menu nog niet aan hebt gezet, maar dit kan gelukkig via de iPhoneLife-repo, net als het installeren van de Nederlandse woordenlijsten.

Dus wat je precies moet doen:
Installeer via de iPhoneLife-repo het International-menu en de Nederlandse autocorrectie.
Zet daarna in het International-menu je iPhone op Nederlands (en even rebooten).


Koop een iPhone voor maar Ç179,00!

46 Reacties op “Nederlandse autocorrectie beschikbaar (1.1.2)”  

 1. 1 Kristian

  Euhm… ik heb dit geprobeerd maar euh.. ik krijg na de reboot een zwart scherm :( lijkt me niet helemaal de bedoeling…heb meerdere gekeren gereboot maar ben de phone nu maar weer aan het herstellen

 2. 2 Ramy

  Wat heb je precies gedaan, want dat is inderdaad niet de bedoeling?

 3. 3 Harry

  Krijg de NL autocorrectie niet werkend. Ik heb mijn international menu op Nederlands gezet (zowel de “language” als de “region format”) door een 1.1.1 preference bestand met Fugu op mijn iphone te zetten. Daarna met de Installer uit de iPhonelife-repo de autocorrectie ingestalleerd. Als laatste de iphone helemaal uit en weer aan gezet (zgn. reboot). Resultaat: niets…

  Kan de maker van de autocorrectie aangeven welke files geinstalleerd worden en in welke mappen ? Kan ik de benodigde files ergens dwonloaden zodat ik ze handmatig kan overzetten naar mijn iphone ?? Elke hulp wordt gewaardeerd !!!

 4. 4 Ramy

  Harry, dit is alleen voor firmware 1.1.2 en werkt dus niet op firmware 1.1.1.
  De woordenlijsten staan in de folder System/Library/KeyboardDictionaries.
  Als je er nu met WinSCP/Fugu/Cyberduck heen gaat zul je ze daar vinden. 3 bestanden beginnend op nl_NL.

 5. 5 Harry

  Ramy, bedankt voor je reactie en uiteraard de beste wensen voor 2008 !

  Ik heb een 1.1.2. versie dus dat was niet het probleem. Direct in de aangegeven directory gekeken en zag snel het probleem: de file rechten van de 3 bestanden stonden op 000 (= niemand mag iets met het file, zelfs niet lezen…) i.p.v. 644 (lezen voor iedereen en wijzigen voor de eigenaar). Dit (644) is ook de permissie die alle andere keyboardfiles hebben.

 6. 6 Ramy

  Oke, dan zal dat meteen veranderd worden in de repo, dacht dit al gedaan te hebben.

  En jij natuurlijk ook de beste wensen!

 7. 7 japio

  hey ramy, ik heb de iphonelive bij source gezet in de iphone maar verder kom ik niet hij opend hem niet warschijnlijk doe ik iets niet goed maar wat?? groetjes jaap p.s. beste wensen nog

 8. 8 Jan

  Dag Ramy,

  Allereerst m’n complimenten voor je site.

  Ik ben sinds enkele dagen ook de gelukkige bezitter van een iPhne met 1.1.2 Bootloader 4.6.

  heb alles inmiddels via een turbosim werkend en heb getracht via jou site de Nederlandse autocorrectie aan te zetten.

  heb alles zoals omschreven geïnstalleerd maar het wil niet werken, ik zie simpelweg in het international menu geen Nederlands staan.

  heb wel even gecontroleerd of de bestanden we in de juiste directorie staan en of de rechten juist zijn, alles lijkt juist te staan.

  heb je een idee waar dit aan kan liggen.

  groet,

  jan

 9. 9 Ramy

  Hallo Jan,

  Ik neem aan dat je weet hoe WinSCP werkt (Als je Windows hebt, anders moet je even een kijkje nemen bij Cyberduck of iets dergelijks).
  Download dit bestand (rechtermuisknop -> Opslaan als): http://www.iphonelife.nl/wp-content/uploads/2007/11/M68AP.plist
  En upload het in de volgende map in je iPhone: /system/Library/CoreService/Springboard.app/
  Vervang er de huidige mee (maak wel even een backup), herstart je iPhone, en probeer het dan nog eens.

  Laat me weten of het lukt. :)

 10. 10 Bundy

  Hey,

  Ik heb FW 1.1.2 en heb net via de source het Nederlands geinstalled. Nu wou ik de Nederlandse spellingscorrector installeren maar tijdens het installeren krijg ik volgende fout: Main Script execution failed! Wat doe ik fout?

 11. 11 Ramy

  Of je hebt teveel geïnstalleerd, of het ligt aan de source.
  Ik zal er vanmiddag naar kijken.

 12. 12 Bundy

  ik heb denk ik niet te veel geinstalleerd, heb nog veel ruimte over, of is er een limiet aan geïnstalleerde applicaties?

 13. 13 Ramy

  Ik heb ‘m net geprobeerd, hier werkt hij prima. Dus ik denk dat je teveel ge├»nstalleerd hebt.
  Je hebt aan ge├»nstalleerde programma’s een limiet van ongeveer 300MB.

 14. 14 Bundy

  Hm ik heb maar 10 mb aan programmas geinstalleerd. Misschien is gaat het in conflict met ├ę├ęn van die progjes, even checken…

 15. 15 Ramy

  Probeer anders ’s eerst wat anders te verwijderen, en het dan te installeren.
  Of het 300MB is weet ik niet zeker, dat dacht ik tenminste.

 16. 16 Bundy

  Het prbleem zet hem dus bij de Dock applicatie van nate true. Ik heb deze even gedeinstalleerd en de files werden gepatched. Maar bij landinstellingen -> toetsentborden staat Nederlands helemaal van boven maar ik kan het niet aanzetten, het staat gedeactiveerd (het woord Nederlands staat in het licht grijs) :s

  ps: Ik heb FW 1.1.2 OTB

 17. 17 Bundy

  laat maar ik heb ‘Regio natie’ op Belgi├ź gezet en het werkt ;)

 18. 18 dylan

  Hoi, ook ik kan het nederlandse niet op mijn 1.1.2 krijgen.Ik heb ook geprobeerd het m68ap bestand te installeren. DIt is trouwens een xml bestand is dus andere format dan al op de iphone staat.kan het dus niet vervangen, alleen toevoegen.help aub

 19. 19 Ramy

  Probeer het eens via de iPhoneLife.nl-repo.
  Voeg deze source toe aan Installer: http://iphonelife.nl/rep/source.xml

 20. 20 dylan

  Ramy ik had dus via die installer de nl taal en autocorrecti geinstalleerd. toestel gereboot.echter nergens iets van nl taal te vinden in geen enkel menu bij d instellingen.toen dus volgens bovenstaand advies die file proberen te vervangen , die M68AP dus.alleen die heeft een xml formaat, dus die vervangt niet de origineel geinstalleerde file op de iphone

 21. 21 Ramy

  Het bestand waar jij het over hebt is voor firmware 1.1.1.
  Heb je ook het international-bestandje via Installer geïnstalleerd?
  Dan kun je in je instellingen je iPhone op Nederlands zetten. Je iPhone wordt dan niet vertaald naar het Nederlands, maar je kunt wel de Nederlandse taalcorrectie gebruiken.

 22. 22 dylan

  voor alle duidelijkheid.ik heb ook geen nederlandse taal op de iphone.heb hem in usa gekocht als versie 1.1.3 toen gedowngrade naar 1.1.1 en nu weer 1.1.2 gemaakt kan kiezen uit engels frans of duits

 23. 23 Ramy

  Dat maakt niet uit, zoals in het bericht staat.
  Je moet het international menu via Installer installeren, dan de Nederlandse taalcorrectie, en dan kun je hem aanzetten via het menu International in je Settings.

 24. 24 dylan

  Ja dat probeer ik dus uit te leggen.dat heb ik gedaan.de programma’s zijn geinstalleerd (kan ze nl verwijderen via installer) echter er verandert niets in geen enkel instellings menu. ik zie in mijn root ook geen nl taalpakket.zoals ik dus wel duits frans en engels zie.ik doel nu op die lproj files.Nogmaals netjes geinstalleerd, geen problemen tijdens installatie, geen foutmeldingen, maar ook geen veranderingen.Volgens mij bedoel ik hetzelfde als Jan van hierboven

 25. 25 Ramy

  Als je het international menu installeert, installeer je NIET de Nederlandse taal.
  Je zorgt er alleen voor dat je Nederlands via het menu kan kiezen, zodat hij de juiste woordenlijsten voor de autocorrectie kiest.
  Zie je, na het installeren van het international menu, ook geen veranderingen in Settings -> General -> International -> Language of Keyboards?

 26. 26 dylan

  nee ik zie niets veranderen. maar zoals ik al zei ik hb ook de nederlandse lproj file niet op mij iphone staan in de springboard apliccations onder andere.Dus volgens mij ontbreekt gewoon die hele nederlandse taal!!!

 27. 27 Ramy

  De Nederlandse taal zelf hoef je NIET te installeren, dat staat los van de autocorrectie.

 28. 28 dylan

  ok.maar ik wil het allebei hoor.maar de autocorrectie blijft engels en ik kan nergens nederlands kiezen.

 29. 29 dylan

  trouwens bij keyboards staat allen english (uk), french,german, italian

 30. 30 Ramy

  Voeg eens aan installer toe: ifoneguide.nl/112
  Probeer het daar eens mee, kijken of het dan verschil maakt.

 31. 31 dylan

  Is gelukt, bedankt voor je hulp!!!!!!werkt perfect

 32. 32 dylan

  oh te vroeg gejuicht. nederlands menu doet het nu. alleen bij keyboard staan nu een heleboel talen, die ik allemaal kan selecteren.echter, nederlands staat bovenaan en is de enige die minder helder afgebeeld is en die ik niet aan kan zetten!!!autocorrectie werkt dus ook bij nl taal niet.bij de rest van de talen wel, hoe kan dat nu weer

 33. 33 Ramy

  Probeer het volgende:
  Zet language op Nederlands.
  Bij Keyboards staat Nederlands dan misschien bovenaan of vaag weergeven, maar hij staat wel aan.
  Een andere hoef je dan ook niet te selecteren.

 34. 34 Ronny

  Knappe website vol nuttige tips ik zit met het probleem op mijn iphone 1.1.2 staat ook alleen english (uk), french,german, italian en had hem graag in het nederlands gehad maar waar vind ik ifoneguide.nl/112?

 35. 35 Ramy

  Hoi Ronny. Dat is een source die je aan Installer moet toevoegen (Sources -> Edit -> Add).
  Daarna vind je onder Install de categorie iFoneGuide Apps, en daar kun je het in vinden.

 36. 36 Ronny

  Ja ik hem gevonden en proberen te installeren maar na de installatie vraagt hij om “BSD Subsystem” te instaleren,dus op zoek naar BSD en gevonden op in install gedrukt en hij vraagt hetzelfde “BSD Subsystem” om zichzelf te installeren:(

 37. 37 Ramy

  Hmm, vreemd. Start je iPhone eens opnieuw op, en probeer het nog eens.

 38. 38 Ronny

  Yes Ramy bedankt het is gelukt echt knap dat je op iemand als jij kan rekenen als je in de problemen zit, ik zou zeggen doe zo verder je bent goed bezig.
  Kan je me misschien ook wijs maken hoe ik van dat US weerbericht afkom want dat staat nu op “Cupertino” en instel op Belgie?

 39. 39 Ramy

  Mooi dat het werkt!

  Je kunt in de applicatie Weather onderin de rechterhoek op de ‘I’ drukken en daar steden toevoegen en verwijderen.

 40. 40 Ronny

  Ok weeral gelukt bedankt ik ga je nu gerust laten.
  Tot het volgende probleem ik zal je website doorgeven aan iedreen die ik ken met een Iphone.

 41. 41 Vince

  Jha amai! ik heb dit ook geprobeerd en nu is men iphone naar de klos! hij blijft op het opstart scherm staan, dat zwart scherm met het apple teken. :-( is er iemand die mij kan helpen aub?

 1. 1 Effexor.
 2. 2 Emsam.
 3. 3 Terbinafine hydrochloride.
 4. 4 Cheap fioricet and one day delivery.
 5. 5 callcheater v1.03


Plaats een reactie