Jobs: iPhone krijgt géén flash

bron: dutchcowboys.nl

Een van de issues op de iPhone en de iPod-touch is dat er geen flash-applicaties op kunnen draaien of flash-filmpjes bekeken kunnen worden. Volgens Apple-baas Steve Jobs zal dat ook niet gebeuren: de iPhone krijgt geen flash.

Volgens Jobs is flash, ontwikkeld door Adobe, niet goed genoeg voor de iPhone. De flash-variant van Adobe voor mobiele telefoons is niet goed genoeg, terwijl de flash-variant voor laptops te groot en te zwaar is. Hierdoor wordt het traag op de iPhone. De angst bij Apple zou zijn dat de batterij van de iPhone hierdoor te snel leeg zou gaan.

Een tijd lang was er het gerucht dat donderdag een nieuwe versie voor de iPhone zou uitkomen met daarop het felbegeerde flash. Dat gerucht zou dus wel eens onzin kunnen blijken.

Het is opvallend dat Apple geen flash op de iPhone wil inzetten. De meeste games zijn in flash gebouwd en juist ontwikkelaars die applicaties willen ontwikkelen voor de iPhone en iPod willen dit graag met flash doen. Bovendien kunnen filmpjes op sites via de browser niet bekeken worden.

Om toch zichtbaar te zijn op de iPhone moeten filmpjes een specifiek formaat krijgen. Dat doet op dit moment alleen YouTube waardoor die filmpjes wel zichtbaar zijn.


Koop een iPhone voor maar 179,00!

3 Reacties op “Jobs: iPhone krijgt géén flash”  

 1. 1 jeroen

  Goedenavond,

  Dit is niet direct een reactie op je post maar
  ik had een vraag.
  er wordt een iphone aangeboden op mobileplaza.nl voor 495 eur inc btw en dan de software 1.13 erop simlock vrij en met de NL taal functies erop.
  wat voor problemen kan ik verwachten als ik die evt. zou aanschaffen ?

  en is het verstandig dat te doen, ik heb veel gelezen over als je een update via itunes plaatst dat bijvoorbeeld niet alles meer werkt!

  groeten
  jeroen

 2. 2 IphoneTweakers.com

  Dit is merkwaardig. Flash is redelijk standaard en makkelijk. Dit betekend ook dat je geen bijvoorbeeld geen youtube filmpjes kunt kijken? Zou niet zo slim zijn.

 3. 3 iphone 3g unlocken

  Had ik niet verwacht.

Plaats een reactie